CEL MAI RECENT ARTICOL

Millennium Falcon descoperit pe Google Maps

Ubuntu MATE 17.10 a fost lansat!


Astazi, 19.10.2017, a fost lansat ubuntu MATE 17.10, cu nume de cod "Artful Aardvark", ce va primi update-uri si suport pana in iulie 2018.

Ubuntu MATE este un sistem de operare bazat pe Ubuntu creat si bazat pe comunitate, care ofera interfata desktop numita "MATE" si ofera o experienta similara cu Windows fiind astfel un sistem de operare prietenos cu persoanele care doresc sa se initieze in Linux.


Include o selectie standard de aplicatii: LibreOffice (suita office), Mozilla Thunderbird (email), Mozilla Firefox (browser), Rhythmbox (audio player), Totem (video player), Transmission (torrent downloader), Pidgin (multi-protocol instant messenger), Cheese (webcam viewer), HexChat (IRC client) si Shotwell (image viewer si organizator pentru colectia ta foto).
Bineinteles ca daca aveti o alta preferinta in ceea ce priveste un anumit browser, de exemplu Chrome sau un video player cum este VLC, le puteti instala din managerul de programe care se numeste "Software Boutique". Tot de aici puteti dezinstala orice alt program pe care stiti ca nu-l veti mai utiliza.






Ce alte noutati gasiti in versiunea 17.10:

-MATE Desktop Environment: 1.18.0
-Linux kernel: 4.13.0-16
-Firefox: 50.1.0
-MATE Terminal: 1.18.1
-Software Boutique: 17.10.15

Poti descarca imaginea ISO de aici:

Aceasta imagine ISO descarcata, o poti scrie pe un DVD blank (cu orice soft care arde imagini ISO pe DVD) sau pe un stick USB de min 2 GB folosind Rufus sau YUMI.

Comentarii