CEL MAI RECENT ARTICOL

Millennium Falcon descoperit pe Google Maps

Treci pe Linux

De ce nu? Oare de cate ori pana acum nu ti-a trecut prin cap ca vrei sa incerci si altceva decat Windows? Ca te-ai saturat ca antivirusul sa-ti incetineasca toate procesele si PC-ul sa ti se miste ca acum 20 ani in orice aplicatie si pe web?
Cu toate stirile pe care le citim sau le auzim zilnic in media, amenintarile malware si ransomware, ACUM e cel mai bun moment sa alegi o distributie Linux.

Cu deosebire de Windows unde trebuie sa instalezi fiecare programel separat si apoi sa dai restart la PC, o distributie Linux cand s-a terminat de instalat, ai toate programele deja instalate pentru o productivitate imediata si o navigare sigura pe net: browser firefox, suita office, player video, player audio, client pentru torrente, viewer pentru imagini, steam pentru jocuri, driverele hardware deja instalate si nu ai nevoie de un soft antivirus.

Ca si distributii prietenoase, stabile si foarte familiare cu interfata Windows-ului, iti recomand sa incerci daca esti incepator in linux si nu numai:

1. Linux Mint, cu Cinnamon desktop - Linux Mint 18.2 “Sonya” Cinnamon
(va beneficia de update-uri si suport pana in anul 2021)


2. ubuntu MATE, cu MATE desktop - ubuntu MATE 16.04.3 LTS "Xenial"
(va beneficia de update-uri si suport pana in anul 2019)


Poti scrie imaginea ISO descarcata, pe un DVD blank sau pe un stick usb de min 2 GB folosind Rufus sau YUMI.


Iti poti face o idee, cat de usoara ti-ar fi trecerea de la Windows la o distributie Linux de pe acest canal de youtube: Distributii Linux - tutoriale instalare & privire ansamblu

Succes si nu-ti fie teama! Gasesti suport tehnic oricand la orice situatie pe care o intampini.

Comentarii

  1. Am folosit Linux Mint in mod dual boot cu Windows 10 juma de an si confirm ca e usor de utilizat si foarte stabil. Pe Steam lista cu jocuri pe Linux este in crestere si grafica+FPS-urile sunt la fel ca pe windows. Cum se spune, ok recomand :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Linux Mint este un sistem de-a gata, ce-ti ofera un pachet complet cu tot ce ai nevoie fara sa mai trebuiasca sa cauti tu programe. Poti edita office cu LibreOffice, editare photo, similar Photoshop cu Gimp, iar editare video, similar Sony Vegas cu kdenlive. Toate programele sunt free si fara adware/bloatware ca-n Windows. Uraaa!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu