CEL MAI RECENT ARTICOL

Millennium Falcon descoperit pe Google Maps

Windows 10 GRATIS si complet LEGAL!


Windows 10 Fall Creators Update (versiunea 1709) este cel mai proaspat sistem de operare de la Microsoft. Dar, de unde il descarci LEGAL si cu toate update-urile de pana acum deja integrate?

In primul rand, vei avea nevoie de o imagine bootabila ISO a Windows 10, de pe site-ul Microsoft:

https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10

Daca vrei sa incerci si sa utilizezi acasa Windows 10 ultima versiune, Microsoft te lasa sa-l descarci in mod legal direct de pe link-ul de mai sus, folosind Media Creation Tool.










Imaginea ISO descarcata, o poti arde pe un DVD sau scrie pe un stick USB de 8GB, pentru ca sa devina bootabil.

Indiferent daca vei folosi un stick USB sau un DVD bootabil, dupa ce ai ales versiunea de Windows dorita (Home/Pro, 32/64 bit), ti se va cere sa introduci cheia de instalare. Pentru a trece de acest pas, apasa pe "I don’t have a product key".


Procesul va continua, iar la final vei avea un Windows 10 la zi, neactivat, dar perfect functional.

Dar pot folosi Windows 10 neactivat o perioada mare de timp???

Inca de la instalare, un mesaj de genul "Windows isn’t activated. Activate Window now" va putea fi admirat in partea de jos a ferestrei "Windows Settings".



Pe langa faptul ca poti ignora fara nici un fel de problema acel mesaj, te poti bucura de lipsa unor ferestre pop-up care sa te streseze la intervale regulate de timp.

Pentru a verifica versiunea de Windows 10 pe care o detii, trebuie sa scrii winver, jos, in meniul Ask me anything si apoi dai ENTER:


Dupa o perioada x de zile, vei putea observa un watermark in coltul din dreapta sus al ecranului.

Alt efect in cazul neactivarii Windows consta in lipsa posibilitatii modificarii imaginii de fundal de pe desktop (LOL) folosind "Windows Settings", sectiunea "Personalization" - "Background".

Imediat dupa ce ai accesat acesta pagina, vei vedea un mesaj cu culoare rosie "Trebuie sa va activati Windows-ul inainte sa incercati sa va personalizati PC-ul". Pe aceeasi pagina, optiunile pentru inlocuirea imaginii standard vor fi inghetate cu o culoare gri, aceasta functie fiind inactiva.

Daca toate acestea nu te vor deranja, poti folosi legal si la zi sistemul de operare Windows 10.

Daca ai intrebari, nu ezita te rog sa mi le pui in sectiunea de Comentarii.

Comentarii